Connect with us

National

De astăzi, examenul auto, înregistrat audio-video!

Înregistrările nu reprezintă informații de interes public

Published

on

Modul de desfășurare a probei practice a examenului auto se va înregistra, începând de luni, atât video, cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare, care se vor instala pe autovehiculele folosite la susținerea acesteia, informează un comunicat al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 și A.

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afișată vizibil mențiunea „Examen”, și se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcția de deplasare a mașinii.

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua și ora examinării.

Înregistrările audio și video realizate nu reprezintă informații de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziția instanței competente, precizează Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

De luni, sistemul de înregistrare audio-video va fi operațional la nivelul serviciile publice comunitare ale municipiului București și județul Ilfov, iar în zilele următoare acest mod de desfășurare a probei practice se va aplica, etapizat, la toate serviciile județene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

%d