Connect with us

National

De astăzi începe plata pensiilor

Published

on

De astăzi începe plata pensiilor, astfel încât toate drepturile să fie achitate până la sărbători. Cei care primesc pensiile pe card vor primii bani pe 12 decembrie, precizează Casa Naţională de Pensii.

Între timp, liderii sindicali ai angajaţilor de la casele judeţene de pensii şi reprezentanţii Guvernului reiau, astăzi, discuţiile pe marginea actului normativ care le va rezolva nemulţumirile care i-au determinat săptămâna trecută să declanşeze greva generală.

Anterior, ei au protestat mai multe zile – prin întreruperea activităţilor de relaţii cu publicul, pentru că nu erau mulţumiţi de salariile primite în raport cu angajaţii Casei Naţionale de Pensii, dar şi de condiţiile de muncă şi deficitul de personal.

La ideea unui act normativ care să rezolve problemele de ordin financiar s-a ajuns în urma unei întâlniri între sindicate, premier şi miniştrii Muncii şi Finanţelor. Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin:


Aproximativ 3 mii de angajaţi din casele judeţene de pensii ar urma să beneficieze de majorări salariate cuprinse între 330 şi 1 mie 500 de lei net.