Connect with us

International

De astăzi, Israelul reintroduce măsura purtării măştii, în anumite zone

Published

on

Israelul a reintrodus măsura purtării măştii de protective, în anumite zone, după apariţia a două noi focare de coronavirus în şcoli, a anunţat, astăzi, Ministerul Sănătăţii, relatează DPA. Școlile se află în zona Binyamina, la sud de Haifa, şi în Modiin-Makkabim-Reut, oraş situat situat între Tel Aviv şi Ierusalim. Ambele focare ar fi asociate cu persoane, care se întorc din călătorii în străinătate, infectate cu varianta delta, mai contagioasă a virusului, potrivit relatărilor din mass-media. Ca urmare, de astăzi,, măştile sunt obligatorii, în interior şi în exterior, în zona Binyamina, la sud de Haifa, şi în Modiin-Makkabim-Reut, oraş situat situat între Tel Aviv şi Ierusalim.
Măsura vine la numai cinci zile, după ce Israelul ridicase obligativitatea purtării măştii, după scăderea numărului infecţiilor la nivel naţional.
În urmă cu două săptămâni, Israelul a început să vaccineze adolescenţii, cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, împotriva COVID-19.
Israelul, o ţară cu 9 milioane de locuitori, a început campania de vaccinare în decembrie, anul trecut. Aproape 5,5 milioane de persoane au primit prima doză, iar mai mult de 5,1 milioane sunt complet vaccinate.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: