Connect with us

International

De astăzi, Spania și-a redeschis granițele

Published

on

Spania, a doua cea mai mare destinație turistică din lume, și-a redeschis, de astăzi, granițele, deci și plajele, pentru turiștii vaccinați, în speranța de a redresa un sector cheie al economiei sale, devastat de pandemie. Un impediment este acela că țara este încă plasată în zona de risc de către Regatul Unit, care impune o carantină la întoarcerea cetățenilor săi, ceea ce îi descurajează să meargă să se bucure de soarele din Spania.

 „Spania este o destinație sigură”, a declarat ministrul Sănătății, Carolina Darias, spunând că țara sa, în care sosirile au scăzut cu 77 la sută, în 2020, după ce, în 2019, ajunseseră la 83,5 milioane de vizitatori, este „pe drumul de a-și recâștiga poziția de lider al turismului global”.

 Începând cu 8 iunie, granițele spaniole sunt deschise tuturor persoanelor vaccinate, din întreaga lume.

O altă măsură de relaxare, menită să relanseze turismul, presupune ca europenii nevaccinați, care aveau deja dreptul de a veni, dar trebuiau să prezinte un test PCR negative, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte, vor putea, acum, să prezinte un test antigen, care costă mult mai puțin.

 Pentru angajații din sector, această zi ar trebui să marcheze marea revenire a turiștilor străini.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: