Connect with us

Evenimente

De ce este bine să mănânci îngheţată

Iata cateva motive pentru a consuma inghetata si cand esti la dieta.

Published

on

Cine spune că trebuie să renunţi complet la dulciuri, inclusiv la îngheţată, când vrei să slăbeşti? 

Iata cateva motive pentru a consuma in continuare inghetata:

Alungă stresul inevitabil în dietă

Consistenţa cremoasă a îngheţatei stimulează zona din creier răspunzătoare pentru apariţia senzaţiei de plăcere. La fel ca în cazul ciocolatei, atunci când guşti dintr-o îngheţată, corpul tău secretă o serie de hormoni precum serotonina şi endorfina, care îţi dau o stare de bine, înlăturând stresul.

Conţine vitamine şi minerale

N-ai de ce să te simţi vinovat că ai cedat poftei de a mânca o îngheţată şi nici să te temi că-ţi va afecta cura de slăbire. O îngheţată simplă, cu fructe, fără ciocolată sau sos adăugat, are doar 120 de calorii din cele 1.800-2.000 de care ai nevoie zilnic. Conţine vitamine şi minerale – calciu, fosfor, vitaminele A, C, D, E, vitamine din complexul B şi o cantitate mică de vitamina K.

Îţi aduce un plus de energie

Valoarea nutritivă a îngheţatei diferă în funcţie de sortiment. Consumată cu moderaţie, te hidratează şi-ţi dă energie, cu atât mai mult dacă o alegi ca gustare în prima parte a zilei. O porţie conţine în jur de 7 grame grăsimi, 2 grame proteine, 15 grame carbohidraţi.

Extraponturi

  • Fii cumpătat când mănânci îngheţată! Excesul poate să ducă la o creştere a nivelului de trigliceride din sânge şi la apariţia riscului de carii dentare.
  • Las-o câteva minute afară din congelator înainte de a o mânca, altfel poate să-ţi afecteze smalţul dinţilor.
  • Savureaz-o în linişte, fără grabă. Mâncată pe fugă, îngheţata poate să-ţi dea dureri de cap şi ameţeli, semne ale reducerii afluxului de sânge către organe şi a diametrului vaselor de sânge.

 

Sursa: click.ro