Connect with us

PODCAST

De vorba fara catalog – editia din 11 martie 2021

Published

on

Ziua Națională a Meseriilor a fost marcată, astăzi, de către majoritatea liceelor tehnologice din municipiul Craiova prin diverse activități.

Colegiul “Gheorghe Chițu” din   Craiova a marcat, astăzi, Ziua Națională a Meseriilor printr-un  work-shopul  intitulat ”Micul bucatar – savoare, arta si traditie in preparatele culinare europene: Romania, Grecia si Italia”.

Începând cu acest an școlar, Liceul Tehnologic ”George Bibescu” beneficiază de un grant acordat de MEN pentru implementarea proiectului ROSE Bacalaureat, Reușită, Implicare, Oportunitate (BRIO).

Acest proiect își propune să contribuie la reducerea abandonului școlar și la  creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Perioada de implementare a proiectului este de doi ani cu posibilitatea de prelungire.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt 120 de elevi din clasele de liceu ce aparțin grupurilor dezavantajate, proveniți din familii cu venituri mici, elevi care provin din zone rurale izolate, elevi cu rezultate slabe la învățătură cu risc de abandon sau nepromovabilitate.

 Ministrul Eduicaţiei, Sorin Cîmpeanu a precizat într-o emisiune la un post de radio national că este nevoie acută de o testare a cadrelor didactice din sistemul de învăţământ preuniversitar şi totodată să se renunţe la titularizare pe perioadă nedeterminată.

Practic, să se treacă la o ocupare a posturilor pe durata viabilităţii. Sorin Cîmpeanu spune că în acest mod ar putea face învățământul românesc „mai adaptat la dinamica societății„.

Liderii sindicatelor din învățământul preuniversitar ripostează împotriva ideii de a se renunța la titularizarea definitivă în școli, promovată de curând de ministrul Educației.

Sindicaliștii din Dolj spun că măsura ar duce la o instabilitate a resursei umane în învățământul preunivesitar dar și la crearea unor probleme de ordin social în rândul celor care vor rămâne la catedră.