Connect with us

Fără categorie

De vorbă fără catalog – ediția din 11 noiembrie 2021

Published

on

În fiecare zi de joi, de la ora 17.10, pe frecventele Radio Oltenia Craiova poți afla detalii, informaţii, reglementări şi ştiri referitoare la sistemul de învăţământ din România.

  • Peste două milioane de elevi şi preşcolari au început luni şcoala, cu prezenţă fizică, în unităţile în care angajaţii erau vaccinaţi în proporţie de cel puţin 60 la sută.
a student discussing in front of the blackboard
Photo by Max Fischer on Pexels.com

La nivelul județului Dolj din 219 unități de învățământ, in 192 au început cursurile față în față.

  • Elevii consideră că şcolile şi-au făcut datoria în privinţa măsurilor de prevenire a infectării cu coronavirus – reiese dintr-un sondaj realizat de Consiliul Naţional al Elevilor şi de Organizaţia Salvaţi Copiii.
mobile phone hanging in front of a boy
Photo by Ron Lach on Pexels.com

Aflam ce spune preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Silviu Morcan.

  • Fundația Zurli are însă de nevoie de ajutorul nostru pentru ca ediția din acest an a proiectului „Încalță un copil, de toamnă” să aibă succes.
wrapped new year present box placed among coniferous branches
Photo by Monstera on Pexels.com

Încalță un copil este la a treia ediție, în anii precedenți reușind să mobilizeze mii de oameni din țară și comunitățile de români din diaspora. Donațiile se pot face până la 4 decembrie pentru ca organizatorii să poată preda pachetele de Moș Nicolae.

(Detalii pe site-ul www.fundatiazurli.ro/)

  • Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” din Craiova continuă seria proiectelor europene ERASMUS începute în anul școlar 2019-2020.
three men standing near window
Photo by Kobe – on Pexels.com

Care sunt cele mai importante proiecte internaționale, în care sunt implicați elevii și profesorii unității școlare, dar și impresiile participanților le puteți afla din reportajul de mai jos.

  • Uniunea Sindicatelor Independente  din Învăţământ Dolj (USII), care face parte din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a lansat, un sondaj de opinie, pe online, după cele două săptămâni de vacanţă, tema fiind testarea copiilor cu teste de salivă,  contra COVID – 19.
man and woman sitting at the table
Photo by cottonbro on Pexels.com

Despre rezultatele preliminare ale acestui sondaj, dar si despre alte probleme pe care le-au pus sindicaliștii pe masa discuţiilor cu reprezentanții Ministerului Educației, președintele USII Dolj prof Manea Bogdan.

Ești elev sau cadru didactic și vrei să promovezi acțiunile organizate în școala ta? Realizatorii emisiunii ”De vorbă fără catalog” te așteaptă să ii contactezi la alincirtina@yahoo.com