Connect with us

PODCAST

De vorbă fără catalog – ediția din 18 noiembrie 2021

Published

on

În fiecare zi de joi, de la ora 17.10, pe frecventele Radio Oltenia Craiova poți afla detalii, informaţii, reglementări şi ştiri referitoare la sistemul de învăţământ din România.

  • A început etapa de interviuri pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din Dolj

În perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021 se va desfășura proba de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Cei 234 de candidați admiși la proba scrisă din județul Dolj au depus 695 de opțiuni pentru proba de interviu.

  • Testarea elevilor un schimb de pase între Ministerul Sănătății și Ministerul Educației.

Testarea non-invazivă a elevilor şi cadrelor didactice trebuie reglementată cât mai rapid, iar experţii în sănătate publică să vină cu recomandări pentru ca actul educaţional să nu fie afectat – este poziţia Consiliului Naţional al Elevilor.

Ministerul Sănătăţii a făcut, marți, noi precizări pe acestă temă, pe fondul incertitudinilor legate de modul în care se va face testarea elevilor şi preşcolarilor, preconizată să înceapă de săptămâna viitoare.

  • S-a stabilita data concursului de titularizare 2022

A fost publicat în Monitorul Oficial calendarul etapelor de mobilitate a cadrelor didactice. Mişcarea de personal va începe în luna ianuarie şi se va termina pe 2 septembrie. Proba scrisă din cadrul concursului de titularizare se va desfășura pe 13 iulie 2022.

  • Oferta cursurilor și activităților științifice, metodice și culturale organizate de CCD Dolj în anul școlar 2021-2022

Procesul de formare continuă a cadrelor didactice trebuie să țină cont de nevoia de a avea în sistem, cadre didactice care performează.

Care sunt principalele cursuri, activități ștințifice, metodice și culturale desfășurate in acest an școlar, la nivelul județului Dolj, de către Casa Corpului Didactic aflam dintr-un interviu acordat de doamna director – prof. Mihaela Jianu.

Ești elev sau cadru didactic și vrei să promovezi acțiunile organizate în școala ta? Realizatorii emisiunii ”De vorbă fără catalog” te așteaptă să ii contactezi la alincirtina@yahoo.com