Connect with us

PODCAST

De vorbă fără catalog – ediția din 25 martie 2021

Published

on

teacher asking a question to the class

În fiecare seara de joi, de la ora 20.10, pe frecventele Radio Oltenia Craiova poți afla detalii, informaţii, reglementări şi ştiri referitoare la sistemul de învăţământ din România.

1. Simulare Bacalaureat 2021

Elevii claselor de liceu terminale săptămâna această au susținut simularea examenului de bacalaureat 2021. La nivelul județului Dolj, în urma susținerii celor trei probe, nu s-a înregistrat nici un incident de fraudă și nici probleme legate de organizare.


Simulare Bacalaureat 2021

2. Noutatea în acest an, la simularea Evaluării Naționale este eliminarea tipizatelor și susținerea examenului pe broșura cu subiecte

Calendarul simulărilor Evaluarii Naționale 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial. Elevii de clasa a VIII-a încep de luni simulările cu proba la Limba și literatura română. Noutatea în acest an este eliminarea tipizatelor și susținerea examenului pe broșurile cu subiecte .

Care sunt noile proceduri de completare a raspunsurilor elevilor pe brosura cu subiectele aflam in momentele următoare de la Inspector Școlar General Adjunct din cadrul ISJ Dolj Prof. Claudiu Doru Crăciunoiu-DUȚĂ

La nivelul județului Dolj de luni susțin simularea Evaluarii Naționale peste 4 000 de elevi dintre care preste jumatate sunt din urban.


Noutatea în acest an, la simularea Evaluării Naționale

3. Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”

Denumit astfel în memoria scriitorului care a fost unul dintre fondatorii Târgului GAUDEAMUS, concursul a fost iniţiat şi organizat din anul 2002 de Radio România, cu scopul de a stimula şi încuraja interesul tinerilor pentru lectură.

Finala naţională a concursului are loc în fiecare lună noiembrie, cu prilejul ediției din București a Târgului Gaudeamus Radio România şi aduce faţă în faţă, în competiţia Lecturii, câştigătorii etapelor zonale desfăşurate pe parcursul anului.
Ediția din acest an se va derula integral online, într-o formulă atipică, adecvată momentului, cu aceeași ambiție, însă, pe baza unui eseu tematic pe care cei cinci concurenţi care reprezentantă patru studiouri regionale (Craiova, Constanţa, Târgu-Mureş şi Timişoara) şi unul naţional (Radio România Cultural), îl trimit prin e-mail înainte de debutul târgului.

Concurenţii sunt elevi în clasa a X-a, pasionaţi de limba şi literatura română, copii care citesc şi sunt creativi.

Săptămână aceasta s-a desfășurat etapa zonală organizată de Radio Oltenia Craiova .Care au fost participanții dar și câștigătorul puteți afla ascultând reportajul de mai jos.


Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”

4. De la catedră la primărie – interviu cu primarul orașului Târgu Cărbunești – profesorul Dănuț Birău

Profesorul Dănuț Birău, după experiența acumulată la catedră, a urmat cursul carierei devenind primarul orașului Târgu Cărbunești.

Ce relație a păstrat cu vechii săi colegi aflăm din dialogul realizat de profesorul Vasile Gogonea.


De la catedră la primărie – interviu cu primarul orașului

Ești elev sau cadru didactic și vrei să promovezi acțiunile organizate în școala ta? Realizatorii emisiunii ”De vorbă fără catalog” te așteaptă să ii contactezi la alincirtina@yahoo.com