Connect with us

PODCAST

De vorbă fără catalog – ediția din 8 aprilie 2021

Published

on

teacher asking a question to the class

În fiecare seara de joi, de la ora 20.10, pe frecventele Radio Oltenia Craiova poți afla detalii, informaţii, reglementări şi ştiri referitoare la sistemul de învăţământ din România.

1.Grădinițe deschise în perioada vacanței în Oltenia

         În Gorj, nu toate grădinițele vor fi închise pe perioada vacanței de primăvară. Unele dintre acestea vor funcționa până pe 29 aprilie, cu avizul Direcției de Sănătate Publică. Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta, în funcție de solicitări și de capacitatea grădinițelor de a asigura resursa umană. În această primă săptămână a vacanței sunt deschise 14 grădinițe din Gorj, iar în următoarele două săptămâni vor funcționa 21. În ultima săptămână dinaintea Sărbătorilor Pascale se vor desfășura activități într-o singură unitate de învățământ preșcolar. În municipiul Târgu-Jiu funcționează, săptămâna aceasta, 8 grădinițe, iar în următoarele două săptămâni vor fi deschise 9.

La nivelul județului Olt funcționeaza pe perioada vacanței 12 grădiniţe .Unitățile de învăţământ funcţionează în perioada 5-29 aprilie și sunt deschise pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică.

Și la nivelul județului Dolj avem deschise pe perioada vacanței 13 grădinițe din învățământul de stat, la care se adaugă 7 grădinițe din învățământul privat. Mai multe detalii aflam de la Inspectorul general adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Dolj – prof Mihaela Jianu.

Grădinițe deschise în perioada vacanței în Oltenia

         La nivel naţional, săptămâna aceasta sunt deschise 691 de grădinițe, în perioada 12-16 aprilie vor fi deschise 1.154 de grădinițe, în săptămâna 19-23 aprilie 1,123, iar în săptămâna premergătoare Paștelui ortodox, 554 de grădinițe.

2. Școala a fost mai scumpă, în România, în primul an de pandemie

         Şcoala a fost mai scumpă, în România, în primul an de pandemie, când cursurile s-au desfăşurat preponderent online. Este concluzia la care au ajuns cei mai mulţi dintre părinţii din ţara noastră, care spun că au plătit sensibil mai mult pentru educaţia celor mici. Datele apar într-o anchetă realizată de Organizaţia „Salvaţi copiii” România.

Școala a fost mai scumpă, în România, în primul an de pandemie

3. Conferința online pe tema viitorului educației.     

 Educația trebuie să valorifice oportunitățile oferite de evoluția tehnologiei, trebuie să ofere pregătire practică și expertiză tehnică, dar și să dezvolte capacitatea elevilor de a lua decizii, consideră reprezentanții mediului de afaceri prezenți la Conferința online pe tema viitorului educației.

Conferința online pe tema viitorului educației

4. Craiova: Oferta Educațională – Școlile reprezentative ale cartierului Craiovița Nouă

        

De pe 29 martie, au început  înscrierile propriu-zise la clasa pregătitoare în anul școlar 2021-2022. Pentru al doilea an la rând, părinții nu își vor putea alege învățătorii la care își înscriu copiii.

         Părinţii pot depune și online cererile de înscriere, în perioada 29 martie – 28 aprilie. În cadrul emisiunii ”De vorbă fărăr catalog” puteți descoperi oferta educațională a două importante unități de învățământ din cartierul Craiovița Nouă  din municipiul Craiova, Școala Gimnazială ”Alexandru Macedonski” și  Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”.

Oferta Educațională – Școlile reprezentative ale cartierului Craiovița Nouă

Ești elev sau cadru didactic și vrei să promovezi acțiunile organizate în școala ta? Realizatorii emisiunii ”De vorbă fără catalog” te așteaptă să ii contactezi la alincirtina@yahoo.com