Connect with us

National

Declaratii ale procurorului sef DNA

Numărul persoanelor care fac denunţuri la DNA a crescut anul trecut cu 75% faţă de 2013.

Published

on

Numărul persoanelor care fac denunţuri la DNA a crescut anul trecut cu 75% faţă de 2013, a declarat şefa instituţiei, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu pentru „Adevărul”. Foarte multe dosare erau deschise în anii anteriori de către DNA pe baza unor sesizări venite de la SRI, a explicat şefa DNA. Astăzi, însă, spune ea, peste 90% din dosare sunt deschise ca urmare a unor demersuri făcute de persoane fizice şi juridice sau instituţii publice altele decât serviciile de informaţii. Procurorul şef al DNA a explicat în ce constă actualmente colaborarea cu SRI, de care instituţia sa are nevoie în continuare:

În ceea ce priveşte faptul că ambasadele unor state europene reacţionează atunci când consideră că în România există derapaje de la ceea ce înseamnă un stat de drept şi un sistem judiciar sănătos, Laura Codruța Kövesi spune că acest lucru este necesar, mai ales în situaţia în care legislaţia este schimbată mult prea des în opinia sa. Ea susţine că nu este normal ca un amendament care ar încurca activitatea celor din justiţie să fie anulat doar dacă există presiune publică.

Liderul UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat, astăzi, tot pentru „Adevărul”, că Laura Codruţa Kovesi beneficiază de susţinere totală din partea formaţiunii sale pentru un nou mandat în fruntea DNA, întrucât sub conducerea sa, activitatea Direcţiei a îmbunătăţit substanţial imaginea României în lume: