Connect with us

National

Deficitul comercial al României a ajuns la aproximativ 23 de miliarde de euro

Published

on

Deficitul comercial al României a scăzut cu aproape 19% în primele 10 luni ale acestui an, ajungând la aproximativ 23 de miliarde de euro, potrivit Institutului Național de Statistică.

Exporturile au însumat aproape 79 de miliarde de euro, în creștere cu 2,4% față de perioada similară a anului trecut. Importurile au depășit 100 de miliarde de euro, de asemenea în creștere cu 3,2%. Investițiile nete realizate în economia națională au crescut cu peste 14% în primele 10 luni ale acestui an față de perioada similară a anului trecut, depășind 118 miliarde de lei. Potrivit INS, cele mai multe investiții au fost realizate în lucrări de construcții noi, cu un total de peste 74 de miliarde de lei. Aproape 35 de miliarde au fost direcționate către utilaje și mijloace de transport, potrivit INS.

Premierul Marcel Ciolacu a prezentat luni primele date despre bugetul pentru anul viitor. El a anunţat că proiectul va trece în această săptămână de guvern, iar până de Crăciun va fi votat în parlament. Şeful guvernului a anunţat o creştere a salariilor de 5% la tot sistemul bugetar, mai puţin la demnitari, iar unele ministere vor avea alocări consistente.

Cătălin Purcaru de la RRA relatează:

A consemnat Cătălin Purcaru – Radio România Actualități.

Sursă foto: Radio Oltenia-Craiova