Connect with us

Sanatate & Life Style

Delicii de septembrie: Prajitura cu prune si bezea

Blat fraged, prune dulci-acrisoare, bezea crocanta la exterior si pufoasa la interior. O bunatate!

Published

on

Blatul:

250 grame făină

jumătate de plic de praf de copt

4 gălbenușuri

150 grame unt

 Bezeaua

150 grame zahăr

4 albușuri

Plus 500 grame de prune

Făina și praful de copt se cern prin sită, ca să nu rămână cocoloașe. Untul se freacă separat cu zahărul și se amestecă cu gălbenușurile, apoi se toarnă compoziția peste făină. Se amestecă cu mâna până când se obține un aluat elastic, care nu se lipește. Aluatul se întinde într-o tavă unsă cu unt și dată cu făină-se presează bine cu degetele sau cu ajutorul unui sucitor, ca să acopere toată tava. Se dă la cuptor la foc mediu.

Între timp se scot sâmburii prunelor și se desfac prunele în jumătăți,

Bezeaua se prepară astfel: albușurile se bat spumă tare, apoi se adaugă cele 150 g de zahăr și se mai bate amestecul bine cu mixerul până se dizolvă zahărul și crema devine consistentă și lucioasă.

Când aluatul este aproape copt, se pun jumătățile de prună deasupra și se toarnă crema de bezea. Se lasă la foc mic încă maxim 5 minute, apoi se stinge focul și se lasă prăjitura în cuptor până când bezeaua devine crocantă deasupra.