Connect with us

Evenimente

Demisia lui Tudose (audio)

Mihai Tudose şi-a înaintat demisia din funcţia de prim-ministru

Published

on

Mihai Tudose şi-a înaintat demisia din funcţia de prim-ministru după ce Comitetul Executiv al PSD a decis să îi retragă sprijinul politic. Hotărârea a fost adoptată cu 60 de voturi „pentru”, 4 abţineri şi 4 voturi „împotrivă”. Tudose a declarat că NU vrea să asigure interimatul şi că va rămâne membru de partid. În conferinţa de presă ce a avut loc după întâlnire, liderul partidului Liviu Dragnea a anunţat o nouă şedinţă astăzi la ora 11.00 , de unde social-democraţii nu vor ieşi până nu vor face o nominalizare pentru postul de premier. Este cea de-a doua schimbare a unui guvern social-democrat în 7 luni. Mugur Mihăiţă a urmărit subiectul şi vine cu detalii:


Decizia de demisie a lui Mihai Tudose urmează să fie transmisă în cursul zilei de astăzi, Administraţiei prezidenţiale – anunţă un comunicat postat pe site-ul Guvernului. Conform procedurilor, preşedintele României, Klaus Iohannis, va lua act de aceasta şi va emite un decret prin care postul va fi declarat vacant. În plus, va fi emis un alt decret de numire a unui alt membru al Guvernului ca premier interimar până la formarea noului Guvern.

Este posibil ca interimatul la conducerea Guvernului să fie asigurat de ministrul Dezvoltării regionale, Paul Stănescu, fiind singurul vicepremier care nu şi-a demisia. Fostul prim ministru Mihai Tudose a spus aseară, că programul de astăzi al premierului de la Palatul Victoria va fi preluat de Paul Stănescu.
Acesta are 60 de ani şi a absolvit Facultatea de Agronomie din Craiova în 1982. Paul Stănescu a ocupat funcţia de director al Fabricii de conserve Caracal şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, timp de două mandate.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: