Connect with us

Evenimente

Depeche Mode au lansat un nou album: „Spirit”

Trupa britanică Depeche Mode revine mai în formă ca oricând cu cel de-al 14-lea album de studio, pe care l-au lansat ieri la nivel mondial.

Published

on

Trupa britanică Depeche Mode revine mai în formă ca oricând cu  cel de-al 14-lea album de studio, pe care l-a lansat ieri la nivel mondial. Albumul este intitulat “Spirit” si este o modalitate prin care regii „new wave” se reinventează și fac apel la spiritul de revoltă.

La patru ani dupa „Delta Machine”, ‘Spirit’ este noul lor album lansat vineri, 17 martie, care impresionează prin piese precum ‘Cover Me’ sau ‘The Worst Crime’, și dovedește o coerență și o densitate atât în privința liniei sonore cât și a textelor.

Albumul a primit deja aprecierea criticilor de muzica, Q Magazine numindu-l ”cel mai energic album Depeche Mode din ultimii ani”. La inceputul lunii februarie a fost lansat primul single, „Where’s The Revolution”, pentru care trupa a realizat primul videoclip din ultimii 4 ani.

Întrebându-se unde sunt ‘spiritualitatea’ și ‘révolution’, în cântece precum ‘Going Backwards’ și ‘Where’s the Revolution’, Depeche Mode fac trimitere la temele lor clasice pe care le-a neglijat în ultimul timp. Și deși conținutul nu este obligatoriu politic piese ca ‘Poorman’ fac trimitere la pozițiile anticapitaliste din ‘Construction Time Again’ de la începutul anilor 80.

De la ‘Music for the Masses’ lansat în 1987, care le-a permis să ajungă în topul SUA — un obiectiv urmărit de multe trupe de la britanicii Beatles la U2 — Depeche Mode a început să se adreseze unui public tot mai numeros.

Trupa Depeche Mode revine anul acesta pentru a treia oara în România pentru a susține un concert pe Cluj Arena, la 23 iulie 2017. Concertul face parte din turneul care promovează noul album „Spirit”, turneu ce incepe pe 5 mai la Stockholm, in Suedia.

 

 

 

foto: http://idalizes.deviantart.com/art/Depeche-Mode-Spirit-640474984

%d blogeri au apreciat: