Connect with us

National

Deputaţii au aprobat proiectul legislativ care prevede stabilirea unui salariu minim brut în agricultură şi industria alimentară

Published

on

Sursă imagine: Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor/facebook

Deputaţii din comisia pentru muncă au aprobat astăzi proiectul legislativ care prevede stabilirea unui salariu minim brut în agricultură şi industria alimentară de 3 mii de lei. Astfel, indemnizaţiile şi facilităţile din aceste domenii sunt asimilate celor existente deja în domeniul construcţiilor.

Până în anul 2028, angajaţii cu salarii cuprinse între 3 mii şi 30 de mii de lei vor beneficia de scutire de la plata impozitului pe venit şi a contribuţiei pentru asigurările de sănătate, iar contribuţia la pilonul doi de pensii va fi opţională.

Proiectul urmează să fie dezbătut şi supus votului – în procedură de urgenţă – maine în plenul Camerei Deputatilor, prima sesizată. Majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei în agricultură şi industria alimentara este una din măsurile incluse în pachetul de sprijin pentru populaţie şi mediul de afaceri asumat de actuala coaliţie de guvernare, aminteşte reporterul nostru Cătălin Purcaru.