Connect with us

National

Desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, respinsă de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor

Published

on

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a formulat un raport de respingere asupra Proiectului de lege iniţiat de USR privind desfiinţarea secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Pentru Raportul de Respingere au votat reprezentanţii PSD. USR şi PNL s-au exprimat împotrivă, iar parlamentarii UDMR şi pro-România nu au participat la sesiunea de vot.

În cadrul dezbaterilor, social-democratul Florin Iordache a subliniat că secţia trebuie menţinută, având în vedere presiunile făcute de DNA asupra sistemului de Justiţie. Deputatul USR, Stelian Ion, a afirmat că respectivele presiuni asupra judecătorilor şi procurorilor au apărut abia după înfiinţarea acestui organism. El a mai spus că desfiinţarea secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie este în acord cu solicitările Asociaţiilor magistraţilor şi cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi ale GRECO.

Raportul Comisiei urmează să fie supus aprobării Plenului Camerei Deputaţilor, după care proiectul va intra în dezbaterea Senatului, în calitate de for decizonal.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: