Connect with us

National

Despagubiri pentru rudele victimelor elicopterului Smurd prabusit in lacul Siutghiol

Published

on

Moștenitorii piloților și personalului medical decedați în urma prăbușirii elicopterului SMURD vor primi despăgubiri de 50.000 euro/persoană, iar Inspectoratul General de Aviație al MAI va încasa 5,42 milioane de euro în urma pierderii aeronavei, a comunicat una din societățile de asigurare, la solicitarea Mediafax.
Elicopterul prăbușit luni în lacul Siutghiol din județul Constanța este asigurat de Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) printr-o poliță de aviație pentru riscurile CASCO, răspundere civilă față de terți și accidente persoane.
Suma asigurată pentru riscul CASCO se ridică la 5,42 milioane de euro, pentru riscul de răspundere civilă față de terți la 120.000 euro, iar pentru deces sau invaliditate permanentă în caz de accident la 50.000 de euro pentru fiecare persoană, menționează compania.
În urma accidentului, au murit toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului Smurd, care s-a prăbușit luni în lacul Siutghiol – pilotul, copilotul, un medic și o asistentă medicală.

sursa foto: Mediafax