Connect with us

International

Dezastru în Ghana. Cel puțin 17 oameni au murit în vestul țării, după explozia unui camion

Published

on

Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 59 au fost rănite, joi, într-o explozie care a devastat o parte a unui oraş din vestul Ghanei, informează AFP, citată de Agerpres.

Explozia s-a produs în Appiatse, nu departe de Bogoso, un oraş minier din Regiunea de Vest, la aproximativ 300 de kilometri vest de Accra, capitala acestei ţări vest-africane bogate în resurse miniere.

Ministrul informaţiei, Kojo Oppong-Nkrumah, a anunțat că dezastrul a fost provocat de un accident produs în apropierea unui transformator electric, în care a fost implicat un camion care transporta materiale explozive pentru o companie minieră, o motocicletă şi un alt vehicul.

“La orele 17.00 (16.00 GMT), un total de 17 persoane au fost, din păcate, confirmate moarte, iar 59 de persoane rănite au fost salvate”, a precizat ministrul.

“Din cele 59 de persoane rănite, 42 primesc în prezent îngrijiri în centre de sănătate şi “unele sunt în stare critică”, a mai spus acesta.

Răniții în stare gravă, transportați în Accra

 

Toate spitalele din apropiere au fost mobilizate pentru a trata răniţii, iar un plan de evacuare a fost activat pentru a-i transporta pe cei aflaţi în stare critică la unităţi medicale din Accra, astfel încât să poată primi îngrijiri, a anunțat guvernul.

De asemenea, “pentru a evita a doua explozie, o echipă comună de experţi în explozii din partea poliţiei şi armatei a fost desfăşurată pentru a examina situaţia şi a pune în aplicare măsuri de securitate”.

sursa: stirileprov.ro