Connect with us

National

Dezbateri amantate

Deputaţii din Comisia juridica au amânat pentru sesiunea din toamnă dezbaterea şi adoptarea modificarilor la noul Cod Penal.

Published

on

           Deputaţii din Comisia juridică au amânat pentru sesiunea din toamnă dezbaterea şi adoptarea modificarilor la noul Cod Penal. Vicepreşedintele Comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a precizat că unele dintre schimbările propuse trebuie corelate cu noua legislaţie în domeniu. El a mai spus că pentru modificarea noului Cod Penal este nevoie de consens politic, dar şi instituţional și că deputaţii jurişti vor iniţia o serie de dezbateri publice cu societatea civilă şi cu specialişti în drept.

Principalele modificări la noul Cod Penal vizează, între altele, dezincriminarea conflictului de interese sau arestarea preventivă doar pe baza unor probe temeinice şi nu a unei suspiciuni rezonabile, aşa cum prevede legea acum. Liberalii au anunţat că se opun modificărilor, iar preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a avertizat că formaţiunea sa va ieşi la guvernare dacă PSD modifică pe ascuns Codul Penal.