Connect with us

National

Din 2023, se vor putea folosi telefonele mobile în avion

Published

on

Telefoanele mobile cu 5G vor putea fi folosite la bordul avioanelor europene, după cum a hotărât Comisia Europeană, care a actualizat decizia de implementare privind spectrul comunicațiilor mobile la bordul aeronavelor, desemnând anumite frecvențe pentru tehnologia 5G în zbor.

„5G va permite servicii inovatoare pentru persoane și oportunități de creștere pentru întreprinderile europene. Cerul nu mai este limita, atunci când vine vorba de posibilitățile oferite de conectivitatea super rapidă și de capacitate mare”, subliniază, într-un comunicat, comisarul pentru Piața internă, Thierry Breton.

Serviciul va fi furnizat în cabina aeronavelor, echipate cu dispozitive speciale de rețea pentru conectarea utilizatorilor și direcționarea apelurilor, mesajelor text și de date printr-o rețea satelitară.

Comisia Europeană a modificat, de asemenea, o decizie de punere în aplicare a benzilor de frecvență 5 GHz, care va face să devină disponibile benzile pentru Wi-Fi în transportul rutier. Statele membre vor pune la dispoziție benzile de frecvență de 5 GHz pentru utilizarea la bordul mijloacelor de transport pe șosele, cât mai curând posibil, dar cel târziu până la 30 iunie 2023.

%d blogeri au apreciat: