Connect with us

National

Din 2026, catalogul electronic devine obligatoriu, în școlile din România

Published

on

Implementarea catalogului electronic școlar va fi extinsă, în toate unitățile de învățământ preuniversitar, prin intermediul unui sistem unic la nivel național. Catalogul electronic a fost introdus de Ministerul Educației, în anul școlar 2021-2022, doar în anumite unități de învățământ, incluse într-un program-pilot.

Un ordin emis de ministrul Ligia Deca prevede ca, din 2026 programul unic să devină operational, în toate școlile incluse în învățământul preuniversitar.

Extinderea programului la scară națională a fost amânată, ani la rând, așa se face că școlile au ajuns în situația să achiziționeze softurile necesare, dar fără să aibă la dispoziție catalogul școlar electronic, acceptat de Ministerul Educației.

Datele din catalog vor fi corelate cu Sistemul Integrat de Mangement al Școlarității (SIMS), Registrul Matricol Unic/Registrul Unic Național Integrat al Diplomelor și Actelor de Studii. Teoretic, sistemul informatic va genera, în baza datelor introduse, statistici relevante pentru actul educațional, astfel încât Ministerul Educației să poată construi politici publice, în domeniul învățământului preuniversitar.