Connect with us

Sanatate & Life Style

Din camara cu bunatati: cea mai buna reteta de pasta de ardei!

Trebuie sa o incerci!

Published

on

Pasta de ardei din comert paleste in fata celei preparate in casa, dupa reteta traditionala a bunicii. Si mai ales ca acum este sezonul legumelor proaspete si aromate, va recomandam reteta adevarata de pasta de ardei capia:

Ingrediente:

– 4kg ardei capia

– 250g bulion

– 500 ml ulei

– 1 lingurita boia dulce/iute (sau chiar din amandoua!)

– 1/2 kg ceapa

– sare grunjoasa

– optional: piper si 2-3 foi de dafin

Mod de preparare:

– speli bine ardeii si ii coci la cuptor. Cand sunt gata, ii pui intr-un vas, ii sarezi si ii acoperi cu o carpa sau folie de aluminiu, ca sa li se inmoaie coaja. Dupa cateva minute (15-20) ii cureti si ii dai prin masina de tocat, dupa care asezi totul intr-o oala incapatoare.

– speli, cureti si tai marunt ceapa si o calesti in ulei, apoi adaugi bulionul, boiaua si sarea dupa gust. Cand este gata, adaugi totul peste ardei. Se amesteca bine si se pune oala la fiert, la foc mic.

– cand s-a evaporat apa, pui pasta fierbinte in borcane sterizilate pe care le inchizi etans si le pastrezi 1-2 zile in paturi, pana se racesc.