Connect with us

National

Din nou despre vaccinuri (audio)

180 de mii de copii din ţara noastră nu sunt vaccinaţi împotriva rujeolei şi 80 de mii nu au fost imunizaţi împotriva poliomielitei

Published

on

180 de mii de copii din ţara noastră nu sunt vaccinaţi împotriva rujeolei şi 80 de mii nu au fost imunizaţi împotriva poliomielitei, a anunţat premierul Mihai Tudose. Cele mai noi date arată că, din septembrie, de la începutul epidemiei de rujeolă, au fost confirmate 8 mii de îmbolnăviri şi 31-a de persoane au murit din cauza acestei boli. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, le-a declarat colegilor de la Radio Iaşi că părinţii ar trebui să fie informaţi din surse autorizate – de la medici sau specialişti în măsură să le explice care sunt urmările refuzului de a-i imuniza pe cei mici:

Ministerul Sănătăţii va demara săptămâna viitoare o amplă campanie în favoarea vaccinării. Setul de măsuri stabilit de autorităţile sanitare prevede o campanie de informare a părinţilor asupra necesităţii vaccinării, întâlniri cu presa, videoconferinţe cu prefecţii şi direcţiile de sănătate publică pentru stabilirea măsurilor ce vor fi luate la nivel local, ne-a transmis reporterul nostru Marilena Frâncu. Radio România este prima instituţie media care se alătură acestui demers, prin lansarea campaniei de informare VACCIN PENTRU VIAŢĂ, desfăşurată în perioada 17 – 28 iulie. Radio România Actualităţi, Antena Satelor, Radio România Cultural şi Radio România Regional vor prezenta riscurile la care sunt expuşi cei nevaccinaţi, efectele secundare, motivele pentru care unii părinţi refuză imunizarea copiilor şi necesitatea adoptării unei noi legislaţii în privinţa vaccinării.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: