Connect with us

Sport

Dinamo Bucureşti – Universitatea Craiova

Published

on

Partida va transmisă, în direct, la Radio România Oltenia Craiova, duminică, 21 iulie, începând cu ora 21.00. Comentator: Gabriel Liviu Balica.

Runda a 2-a programează derby-ul Dinamo – U Craiova, o confruntare care şi-a câştigat statutul de cel mai aprig duel dintre o formaţie bucureşteană şi o reprezentantă a provinciei.

O singură partidă a pierdut Dinamo pe teren propriu în acest an calendaristic, 1-2 cu FC Botoşani (17 februarie), în rest are șapte victorii şi două rezultate de egalitate.

Palmaresul oltenilor din postura de vizitatori în 2019 cuprinde trei succese, o remiză şi patru înfrângeri.

De la revenirea craiovenilor pe prima scenă, cele două echipe s-au mai întâlnit de 12 ori în Liga 1, fiecare şi-a trecut în cont câte trei victorii, iar șase jocuri s-au terminat la egalitate.
-În tot acest interval, dinamoviştii nu au pierdut acasă în faţa „Ştiinţei”, cele șase dueluri directe încheindu-se astfel: trei succese bucureştenii şi trei remize (una singură fără gol marcat, pe 19 martie 2017).
-Ultimul succes din contul oltenilor: 1 septembrie 2018, U Craiova – Dinamo 3-0 (Koljic, Mitriţă dublă).
-Cea mai recentă confruntare directă: 15 decembrie 2018, Dinamo – U Craiova 3-0 (Montini – triplă). (lpf.ro)

Arbitru central a fost desemnat Istvan Kovacs (Carei), asistenți Vasile Marinescu (București) și Ovidiu Artene (Vaslui), în timp ce rezervă va fi George Rădulescu (București). Observator pentru arbitraj a fost numit Marian Dorobanțu (Buzău), iar LPF l-a creditat observator pentru joc pe Eduard Alexandru (Ploiești).

Comisia de Disciplină a FRF a amânat pentru săptămâna viitoare analiza incidentelor provocate de suporterii „câinilor”, astfel că la jocul Dinamo-Universitatea Craiova spectatorii pot intra pe stadion fără nicio restricţie. Oltenii vor avea şi ei o galerie numeroasă, iar Florin Prunea crede că în tribunele Arenei Naţionale vor fi cel puţin 15.000 de fani.

Dinamo-Universitatea Craiova se joacă duminică, de la ora 21.00, pe Arena Națională.