Connect with us

Fapt divers

Discutii aprinse pe teme gastronomice

O rețetă propusă la secțiunea de gastronomie a cotidianului The New York Times a provocat o înfocată dezbatere, la care a participat inclusiv președintele SUA, Barack Obama.

Published

on

O rețetă de „guacamole” propusă la secțiunea de gastronomie a cotidianului The New York Times a provocat o înfocată dezbatere pe internet, la care au participat inclusiv președintele SUA, Barack Obama, și Jeb Bush, frate mai mic al fostului președinte George W. Bush.

Totul a pornit de la boabele de mazăre pe care Melissa Clark le-a inclus în această rețetă alături de ingredientele tradiționale folosite în Mexic. Obama și Bush au fost de acord de această dată: amândoi au spus „nu” adaosului de mazăre în „guacamole”.

„Respect New York Times”, a afirmat Obama, adăugând însă că nu acceptă mazărea în „guacamole”. „Ceapă, usturoi, ardei iute. Clasic!”, a subliniat președintele american.

În pofida primirii ostile, Melissa Clark oferă o justificare rezonabilă pentru curajoasa sa variantă. Mazărea îi dă un gust dulce intens și o textură crocantă. În plus, ajută la accentuarea și menținerea culorii verzi a avocadoului.

Este vorba despre o rețetă de origine prehispanică în care vedeta este fructul de avocado. Se adaugă ardei iute, ceapă, coriandru, sare și lămâie.

Formula clasică are diverse variante pe teritoriul Mexicului.