Connect with us

National

Discuţii astăzi la Istanbul despre condiţiile reluării, pe Marea Neagră, a exporturilor cerealelor blocate în porturile ucrainiene

Published

on

Delegaţii ale Ucrainei, Rusiei, Turciei şi Naţiunilor Unite vor discuta astăzi la Istanbul despre condiţiile reluării, pe Marea Neagră, a exporturilor cerealelor blocate în porturile ucrainiene.

Anunţul a fost făcut ieri de ministrul turc al apărării Hulusi Akar. Convorbirile se desfăşoară pe fondul unor creşteri fără precedent ale preţurilor produselor alimentare la nivel global, una din cauzele majore fiind invazia Ucrainei de către Rusia.

Ucraina este unul dintre principalii producători mondiali de cereale, dar exporturile sale au fost blocate în Marea Neagră de navele militare ruse. O altă problermă o constituie minele marine amplasate de Kiev.

În ultimele săptămâni, Turcia, membră a NATO, şi-a multiplicat eforturile diplomatice pentru reluarea exporturilor ucrainiene de cereale. Potrivit autorităţilor turce, 20 de vase comerciale aşteaptă în Marea Neagră şi ar putea fi încărcate rapid cu cereale ucrainene.

%d blogeri au apreciat: