Connect with us

Info Trafic

DN 57, în zona Berzeasca, rămâne închis, până la jumătatea lunii februarie

Published

on

Traficul rutier, pe DN 57, în zona Berzeasca, la limita judeţelor Caraş-Severin și Mehedinţi, rămâne închis, până la jumătatea lunii februarie. Pentru că există pericolul de cădere a unor blocuri de piatră, de pe versantul învecinat drumului, o comisie de experţi tehnici a luat această decizie, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara. Ca urmare a inspecţiei tehnice, s-a constatat că fenomenul de instabilitate a versantului este activ şi nu sunt îndeplinite condiţiile pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului rutier, fiind exclusă posibilitatea deschiderii circulaţiei rutiere, a precizat sursa citată: „Săptămâna viitoare, versantul va fi escaladat de alpinişti, care vor verifica blocurile de stâncă şi vor executa lucrări de ranguire. Vor continua, astfel, imediat ce condiţiile meteorologie vor permite, lucrările de curăţare a materialului aflat în echilibru precar. În etapa următoare, se vor executa şi operaţiuni pentru derocarea blocurilor cu risc iminent de prăbuşire sau puternic fisurate”.

În zona afectată de căderile de roci, de zilele trecute, de pe DN 57, la km 65+200, este în curs o lucrare de stabilizare şi consolidare a versanţilor, iar antreprenorul are obligaţia de a interveni, în regim de urgenţă, de fiecare dată când se constată o calamitate sau condiţii fizice adverse, naturale sau artificiale. Toate măsurile sunt luate pentru ca traficul să fie reluat în condiţii de siguranţă, menţionează DRDP Timişoara.

Până la anunţarea unor noi măsuri, se va circula deviat pe ruta DN 6 Orşova – DN 6 – DN 57B – Oraviţa – DN 57 – Moldova Nouă.