Connect with us

National

Doi condamnati pentru terorism, retinuti la granita cu Romania

Cei doi călătoreau cu un tren internaţional cu destinaţia Bucureşti.

Published

on

Doi cetăţeni britanici, care fuseseră condamnaţi la închisoare în urmă cu mai mulţi ani pentru finanţarea unor acte teroriste, au fost reţinuţi sâmbătă de poliţia ungară la graniţa cu România, anunţă astăzi autorităţile de la Budapesta.

Cei doi călătoreau cu un tren internaţional cu destinaţia Bucureşti, deşi nu aveau dreptul să părăsească teritoriul Marii Britanii.

Reţinerea lor a avut loc în apropiere de Curtici, judeţul Arad.

În momentul controlului documentelor, unul dintre aceştia a prezentat poliţiştilor doar un permis de conducere britanic, iar celălalt un exemplar al Coranului.

În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi fuseseră condamnaţi de două ori la închisoare, în Marea Britanie, pentru finanţarea unor acte teroriste, prima oară pentru un an şi jumătate, iar a doua oară pentru trei ani şi jumătate, fiind eliberaţi din penitenciar în 2009.

Conform sentinţelor instanţelor, aceştia nu ar fi avut dreptul să părăsească teritoriul Marii Britanii, fără aprobarea autorităţilor, pentru o perioadă de 10 ani după eliberarea din închisoare, drept pentru care pe numele lor a fost eliberat, ieri, un mandat european de arestare.

RADIO ROMANIA Bucuresti FM

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: