Connect with us

International

Doi israelieni, un bărbat şi un copil au fost ucişi de dimineaţă de o rachetă în oraşul Lod

Published

on

Doi israelieni, un bărbat şi un copil au fost ucişi de dimineaţă de o rachetă în oraşul Lod, în urma unui nou tir lansat spre centrul Israelului de grupările palestiniene înarmate din Fâşia Gaza.

Cinci israelieni au fost ucişi până acum, în cel mai grav conflict militar de la războiul din Gaza din 2014. Organizaţiile palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic afirmă că au tras sute de rachete spre Israel, inclusiv spre marile oraşe Tel-Aviv şi Ierusalim, unde populaţia s-a adăpostit alertată de sirene.

Forţele israeliene anunţă că au răspuns cu bombardarea ţintelor teroriste din Gaza, printre care şi o clădire rezidenţială cu mai multe etaje, despre care armata a spus că găzduieşte serviciile de informaţii ale grupului terorist Hamas.

Civilii au fost avertizaţi să evacueze înainte de bombardament. Surse din Gaza afirmă că cel puţin 35 de palestinieni au fost ucişi de la începutul luptelor. Escaladarea conflictului israeliano-palestinian are loc în urma protestelor palestinienilor din Ierusalim, ameninţaţi cu expulzarea de pe terenuri revendicate de colonişti evrei. Comunitatea internaţională şi-a exprimat îngrijorarea că situaţia a putea scăpa de sub control.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: