Connect with us

International

Doi migranți au murit înecați în Dunăre. Alți șase sunt dispăruți

Operațiunea de căutare a corpurilor altor victime continuă.

Published

on

Doi migranți au murit înecați și șase sunt în continuare dați dispăruți după un naufragiu petrecut pe 8 septembrie pe Dunăre, în apele teritoriale bulgare, a anunțat marți poliția de frontieră de la Ruse.

Migranții, veniți din Turcia, au ales să traverseze Dunărea între Bulgaria și România pentru a evita Serbia, unde controalele la frontiere au fost întărite în această vară.

„Patru migranți care se declară cetățeni irakieni au reușit să ajungă pe insula Dobrina (nord-est) joi, înainte de miezul nopții, după naufragiul uneia din cele două bărci” care îi transportau, a declarat Dimităr Ciorbadjiev, șeful poliției de frontieră.

Duminică, trupurile unui băiat de 5 ani și al unui tânăr de 19 ani au fost găsite la o distanță de circa 20 km în aval, în apele Dunării.

Conform șefului poliției din Ruse, marți continuă operațiunea de căutare a corpurilor altor victime: două fete, un băiat și un bărbat.

În pofida gardului ridicat pe o lungime de 100 km la frontiera cu Turcia, Bulgaria a înregistrat în 2016 trecerea a peste 9.000 de migranți ilegali, dintre care 50% afgani, 38% irakieni și 12% sirieni, conform agenției naționale pentru refugiați.

 

Sursă: Digi24

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON