Connect with us

National

Doliu pe șoselele din România: 24 de morți, într-un singur weekend

Published

on

24 de oameni au murit în accidente, pe şoselele din România, doar în acest weekend. Cea mai neagră zi a fost ieri, când 10 persoane, între care şi copii, şi-au pierdut viaţa, din cauza imprudenţei unor şoferi. Valul de accidente grave a continuat şi astăzi.

Doi adulţi şi un adolescent au murit, în această dimineaţă, în judeţul Olt, după o coliziune frontală între autoturismul în care se aflau şi un camion.
Dincolo de infrastructura deficitară, mulţi conducători auto nu respectă Codul Rutier, pentru că amenzile sunt mici, unii nici nu le plătesc, iar legislaţia este prea permisivă, în cazul abaterilor grave. Ce se poate face, totuşi, pentru mai multă siguranţă pe şosele, ne spune Alexandru Lancuzov:

La tragediile petrecute, în ultimele zile, pe şosele, a reacţionat, astăzi, şi ministrul de Interne, Lucian Bode. El a cerut mai multă prudenţă în trafic, referindu-se la accidentul de ieri, din judeţul Bacău, soldat cu şapte morţi şi cinci răniţi grav:


Lucian Bode a fost prezent, astăzi, la Cernavodă, unde a inaugurat noul sediu al Unităţii Speciale, care asigură paza şi protecţia Centralei Nucleare.