Connect with us

Regional

Dolj: Muzeul Culturii și Civilizației Sătești, inaugurat la Afumați

Published

on

Primăria comunei Afumați și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj inaugurează, sâmbătă, 10 septembrie, Muzeul Culturii și Civilizației Sătești din Afumați. Evenimentul este inclus în programul activităților prilejuite de sărbătorirea Zilei comunei – Festivalul Ropotinul țestelor, ediția a VI-a.

Muzeul Culturii și Civilizației Sătești din Afumați – Dolj a fost înființat de Asociația ABC, în anul 2009, și oferit Primăriei Afumați, cu titlu gratuit. De-a lungul timpului, muzeul a fost rareori deschis, din cauza spațiului impropriu de funcționare. Anul acesta, s-au alocat fonduri pentru renovare și reamenajare, lucru ce face posibilă inaugurarea muzeului. Toate obiectele expuse sunt donații ale localnicilor și pot fi admirate, în cele trei săli muzeale, în care regăsim o bucătărie tradițională, costume populare, obiecte și unelte din gospodăria țărănească, precum și o sală de expoziție, în care a fost amenajat un mic salon aristocratic.

Pe lângă acest eveniment, localnicii se vor bucura și de cântece și jocuri populare, oferite de ansamblurile folclorice „Mugurașul“ din Afumați, „Bobocica“ din Băilești, „Urziceanca“ din Urzicuța, „Alunelul“ din Galiciuica, de Trupa „Hora“ și de soliștii Valentin Sanfira, Delia Barbu, Irina Maria Birou, Loredana Sotea.

%d blogeri au apreciat: