Connect with us

Regional

Dolj: Proiectul ,,Comunitate implicată – Comunitate sănătoasă,,

Published

on

Proiectul ,,Comunitate implicată – Comunitate sănătoasă,, și-a propus abordarea problematicii tuberculozei, la nivel comunitar, prin două direcții:

1. Crearea unui mechanism de suport comunitar pentru bolnavii cu tuberculoză și persoanele la risc de tuberculoză.

2. Dezvoltarea și pilotarea unui model de intervenție comunitară la nivelul a 20 de comunități din județele Dolj și Constanța.

Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă Filiala Dolj a derulat proiectul: „Comunitate implicată, comunitate sănătoasă” în parteneriat cu Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă Filiala Constanta.

Scopul proiectului este prevenirea creșterii incidenței TBC activând comunitatea prin dezvoltarea unui mecanism comunitar de suport pentru pacienții cu TBC și familiile lor, care să răspundă nevoilor bolnavilor în timpul tratamentului în ambulator și la reinserția acestora socială, precum și creșterea capacității organizaționale a celor 2 filiale.

Astazi a avut loc Conferinta de inchidere a proiectului iar concluziile ne sunt oferite de domnul Ștefan Răduț, managerul de proiect, intr-un interviu realizat de Mirela Dobre: