Connect with us

Regional

„Dolju-n bucate“ la Urzicuța

Published

on

Consiliul Județean Dolj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj și Primăria și Consiliul Local Urzicuța organizează sâmbătă, 7 septembrie 2019, de la ora 10:30, sărbătoarea „Cununa grâului – Ziua comunei Urzicuța“. În cadrul sărbătorii, una dintre manifestări va fi masa tradițională „Dolju-n bucate“ ca la mama acasă. În intervalul orar 12:00 – 14:00, la Muzeul Satului, vor fi prezentate și degustate bucatelepregătite de gospodine din comuna gazdă, dar și din localitățile Calafat, Băilești, Ghidici, Bârca, precum și din Asociația Vlahilor din Bulgaria. 

Printre preparatele pregătite pentru „Dolju-n bucate“ ca la mama acasă se vor regăsi: pâinea în țest, turta în foi, pui cu ardei copt și roșii coapte, pește, salata de vinete, fasolea bătută, gogoșile, saramura de pui, saramura de scrumbie, racii oltenești, peștele prăjit, mâncarea de praz, plăcintele cu dovleac, cu praz, cu spanac, cu mere, puiul copt în pâine-n țest, lutița, zacusca, gogoșile, râmele, dulcețurile și compoturile.

Oaspeții se vor putea bucura și de programul soliștilor, formațiilor de amatori și profesioniști invitați la Ziua comunei Urzicuța.