Connect with us

Regional

Doljul trece de la activitate gripală sporadică la activitate gripală epidemică

Published

on

Cazurile tot mai numeroase de gripă identificate de Direcția de Sănătate Publică Dolj de la săptămână la săptămână au determinat trecerea de la „activitate gripală sporadică” la „activitate gripală epidemică”.

Cel mai recent raport legat de infecțiile respiratorii,  arată că numărul virozelor și al cazurilor de gripă este, în continuare, într-o creștere accelerată.

Raportul de evoluţie locală a infecţiilor respiratorii al DSP Dolj pentru săptămâna 2/2023 arată că s-au înregistrat 2377 cazuri de infecții respiratorii,  616 cazuri de pneumopatii acute şi 40 de cazuri clinice de gripă, din care 18 confirmate cu test rapid şi 4 cu test PCR.

În săptămâna anterioară, fuseseră depistate 24 de cazuri de gripă. Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână (3031) este mai crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (2622 cazuri).

Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 9,60 %. Referitor la vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele la risc, până în prezent au fost imunizate cu vaccin tetravalent 79.220 persoane.

%d blogeri au apreciat: