Connect with us

Evenimente

Donald Duck implineste astazi 83 de ani!

Cel mai simpatic ratoi a debutat acum 83 de ani in primul sau film animat, „The wise little hen”.

Published

on

Donald Fauntleroy Duck este un personaj de desene animate creat de Walt Disney (numele acestui personaj provine de la creatorul sau Dick Lundy). 

Donald este o rață albă antropomorfică cu un cioc si picioare galbene-portocalii .De obicei poartă o cămașă de marinar, o beretă, precum și un papion roșu, dar nu și pantaloni (cu excepția când se duce la înot). Trăsătura care l-a facut pe Donald faimos a fost personalitatea sa și temperamentul său exploziv. Donald a fost onorat oficial ca al treilea cel mai popular personaj din toate timpurile, cu Bugs Bunny de la Warner Bros. Looney Tunes/Merrie Melodies pe locul doi și creatia Disney Mickey Mouse care este pe locul întâi.

Conform canonului Disney, ziua de naștere a lui Donald este oficial recunoscută pe 9 iunie 1934, ziua când a fost lansat filmul său de debut „The Wise Little Hen”. Cu toate acestea, în „The Three Caballeros”(1994), ziua sa de naștere e pur și simplu „Vineri 13”, care este în raport cu ghinionul său din toate aparițiile. În „Donald Gets Drafted”(1942) și în episodul „All Hands on Duck” este prezentat întregul nume al său Donald Fauntleroy Duck. Donald Duck este un personaj bine cunoscut și foarte popular în special în Scandinavia.

%d blogeri au apreciat: