Connect with us

International

Donald Trump a condamnat aşa-numita „anulare a culturii”

Published

on

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a condamnat aşa-numita „anulare a culturii”, promovată de cei care au demolat statui în timpul recentelor protestelor anti-rasiste. Donald Trump a rostit un discurs cu ocazia Zilei Independenţei, la Muntele Rushmore, din Dakota de Sud, în faţa chipurilor sculptate în piatră a patru preşedinţi americani, din care doi au fost proprietari de sclavi. În aplauzele unei mulţimi de susţinători, el a afirmat că monumentul de la Rushmore va „rămâne pentru totdeauna un tribut adus strămoşilor şi libertăţii americane”.

Donald Trump:

„Poporul american, puternic şi mândru – spune preşedintele Trump – nu va permite unei gloate furioase să-i răpească ţara cu toate valorile, istoria şi cultura ei”.

Discursul prezidenţial a fost urmat de un foc de artificii, dar şi de criticile celor care cred că simbolurile sclaviei sudiste trebuie reevaluate. Medicii au criticat, la rîndul lor, atragerea mulţimii la un astfel de eveniment, ca pe o dovadă de iresponsabilitate, chiar în ziua în care Statele Unite au raportat un număr record de cazuri de coronavirus. Potrivit CNN, Donald Trump sugerase mai demult că şi el ar trebui să fie sculptat în munte, alături de ceilalţi patru preşedinţi.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: