DE ACTUALITATE

„Dor de datini – vatră românească”

Craiova va găzdui, la sfârşitul acestei săptămâni, Festivalul de dansuri şi tradiţii populare „Dor de datini – vatră românească”. Diferenţa dintre acest eveniment şi unul obişnuit este aceea că toţi cei implicaţi în acest festival sunt persoane cu deficienţe de auz. Festivalul se află la a III-a ediţie şi este organizat de Asociaţia Naţională a Surzilor din România, filiala teritorială Craiova, în parteneriat cu Primăria Craiova, consiliul local şi Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”.

În acest an, la festival vor participa 90 de persoane cu deficienţe de auz din opt judeţe din ţară.

În centrul Craiovei, sâmbătă, 19 septembrie, între orele 10.00 și 12.00, va avea loc parada costumelor populare, iar de la ora 15.00, la Teatrul „Colibri“, persoanele cu deficienţe de auz înscrise în festival îşi vor arăta talentul în dansul popular.

Craiova va fi reprezentată de opt persoane cu deficienţe de auz şi de un instructor. „Concursul-spectacol adresat artiştilor amatori nu este unul obişnuit, muzica este «auzită» în alt fel, persoanele cu deficienţe de auz având abilitatea de a simţi vibraţiile de pe scenă.

În urmă cu doi ani, trofeul a fost câştigat de trupa craioveană, acesta este şi motivul pentru care în acest an am fost desemnaţi să găzduim acest festival“, a spus Ştefan Agoston, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, filiala teritorială Craiova.

Evenimentul este organizat cu scopul de a pune în lumină talentul persoanelor cu dizabilităţi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: gds.ro

 

 

%d blogeri au apreciat: