Connect with us

National

Dosarul Turceni-Rovinari

Procurorul DNA a cerut condamnări cu executare

Published

on

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat din nou, pentru data de 19 aprilie, o primă decizie în dosarul Turceni-Rovinari, în care au fost judecaţi fostul premier Victor Ponta şi fostul senator Dan Şova.

Procurorul DNA a cerut condamnări cu executare în cazul celor doi, dar şi confiscarea de la Victor Ponta a mai multor sume de bani primite de la firma de avocatură „Şova şi Asociaţii”.

Dosarul este pe rolul Înaltei Curţi din septembrie 2015. În acest caz, Victor Ponta a fost trimis în judecată alături de fostul senator Dan Şova şi de fosta conducere a Complexului Energetic Turceni. Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului.

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta că între octombrie 2007 şi decembrie 2008, în calitate de avocat, ar fi obţinut de la societatea civilă de avocaţi „Şova şi Asociaţii” peste 180.000 lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu au fost efectuate.

%d blogeri au apreciat: