Connect with us

Regional

Două femei au fost slavate de jandarmi montani vâlceni

Published

on

Jandarmii montani din Olăneşti, împreună cu slavamontiști vâlceni și angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea au intervenit astăzi pentru a salva și a acorda primul ajutor în cazurile a  două femei care au suferit accidente pe trasee montane .

Potrivit unui comunicat al Jandaremriei Vâlcea, salvatorii au fost sesizați prin 2 apeluri la 112, la interval de 30 minute unul de altul. În primul caz a fost vorba despre o femeie în vârstă de 61 ani, aflată pe traseul turistic Piatra Scrisă care a alunecat şi s-a accidentat la un picior.

Cea de-a doua femeie, în vârstă de 60 de ani, se afla în zona Pătrunsa și s-a accidentat în acelaşi mod. Deşi între cele 2 zone  distanţa este de aproximativ 30 km, jandarmii, salvamontiştii și asistenții medicali au acţionat cu rapiditate, cele două femei fiind găsite în timp util pentru acordarea primului ajutor.

Având în vedere dificultatea traseului, victimele au fost transportate pană la ambulanță cu targa. Ulterior, una dintre ele a fost transportată la spital, întrucât prezenta fractură la picior.

Jandarmii montani sfătuiesc persoanele care doresc să se aventureze pe traseele şi cărările de munte să nu plece la drum singure , să aleagă un traseu marcat şi să aibă echipament potrivit acestor tipuri de excursii.