Connect with us

National

Dragnea si dosarul Referendumului

Published

on

Vicepremierul Liviu Dragnea va fi audiat astăzi de magistraţii Curţii Supreme de Justiţie în dosarul “Referendumului”, fiind acuzat alături de alte aproape 100 de persoane, de fraudarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu.
La termenul trecut, desfăşurat la Curtea Militară de Apel, au fost audiaţi aproape 300 de martori, aduşi cu autocarele din judeţele Olt, Gorj, Teleorman şi Vrancea. Majoritatea celor audiaţi în dosar au spus instanţei că, deşi numele lor apar pe listele cu votanţi, ei nu s-au prezentat la urne, iar alţii au dat declaraţii în locul rudelor care în ziua votării erau plecate în străinătate.
Anchetatorii susţin că Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători.

%d blogeri au apreciat: