️️ 🍂️️ 💝 ️️ 🌟
Connect with us

International

”Drogul violului” lovește la vârful politicii germane: Cinci femei au depus plângeri la poliție

Published

on

Cel puţin opt femei au devenit victimele unui atac cu aşa-numitele „picături k.o.”, cunoscute şi sub denumirea „drogul violului”. Femeile au participat, săptămâna trecută, la Berlin, la o serbare a Partidului Social-Democrat (SPD). Poliţia a început investigaţiile. Participantele nu au fost nici jefuite şi nici agresate sexual. Deocamdată, motivele făptaşului sau făptaşilor rămân învăluite în mister.  

 „Suntem cu toții îngroziţi de această întâmplare incredibilă și vom face tot ce ne stă în putere pentru a lămuri lucrurile. Recomand tuturor celor afectați să înainteze autorităţilor o plângere. Și, bineînțeles, întreaga conducere a grupului parlamentar poate fi contactată, în permanenţă, de către cei afectați” – a scris, pe contul său de Twitter, Katja Mast, coordonatoarea administrativă a grupului parlamentar social-democrat din Bundestag-ul german. Postarea social-democratei a fost o primă reacţie a conducerii celui mai important partid al coaliţiei guvernamentale, după ce presa a relatat că mai multe femei au devenit victimele unui atac cu droguri, la o serbare de vară a SPD-ului, pe 7 iulie. La serbarea tradiţională a partidului au participat circa 1.000 de persoane, între care s-a aflat şi cancelarul federal, Olaf Scholz. Din cauza pandemiei, nu au fost invitaţi nici jurnalişti, nici politicieni din alte partide şi nici reprezentanţi ai sectorului economic.

Hebdomadarul „Die Zeit” vorbeşte despre nouă victime, iar cotidianul „Die Welt”, mai prudent, afirmă că ar fi vorba despre cinci femei agresate.

Poliţia berlineză a anunţat că, până sâmbătă, au fost înregistrate cinci plângeri din partea unor femei. Între acestea se află şi o tânără de 21 de ani. Ea s-a plâns de faptul că, după petrecere, s-a simţit rău şi că nu-şi mai amintea nimic din seara evenimentului. Femeia a precizat că nu a consumat alcool. După ce i s-au făcut teste toxicologice, la spital, ea a anunţat poliția. Rezultatele testelor nu au fost făcute publice.

Aşa numitele „picături k.o.” provoacă, de obicei, greaţă, ameţeli şi pierderea temporară a memoriei. Este vorba despre un amestec de diferite substanţe psihotrope, substanţă folosită, de obicei, de infractori, cu scopul de a jefui sau de a agresa sexual o persoană.

Deoarece nici una dintre victimele berlineze nu a fost agresată, violată sau jefuită, nu se ştie ce anume au urmărit făptaşii.

Continue Reading

International

China: Aparatul de cenzură, păcălit de populația furioasă

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Ucraina: Inginerul-şef adjunct al centralei nucleare Zaporojie – demis, pentru colaborare cu forţele ruse

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Armata rusă şi-a continuat ieri atacurile în regiunea Doneţk şi a încercat să avanseze şi în Luhansk

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Grevă în transportul feroviar din Austria, 5.000 de trenuri nu vor circula

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Austria, unde angajaţii din domeniul transportului feroviar au anunţat o grevă.

Published

on

a train station platform

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Austria, unde angajaţii din domeniul transportului feroviar au anunţat o grevă.

Lucrătorii din sectorul feroviar din Austria se află în grevă până mâine la ora 24, iar circa 5000 de trenuri de pe teritoriul ţării îşi vor înceta circulaţia, ceea ce va afecta şi traficul internaţional.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Austria că luni, 28 noiembrie 2022, începând cu ora 00:00 va avea loc o grevă în sectorul transportului feroviar, care se va încheia la 28 noiembrie 2022, orele 24:00. Aproximativ 5.000 de trenuri îşi vor înceta circulaţia pe tot teritoriul R. Austria, urmând a fi perturbată şi circulaţia feroviară transfrontalieră, precum şi cea de noapte. Sunt posibile anulări de curse feroviare şi în data de 29 noiembrie 2022”, a transmis MAE.

În acest context, se anticipează perturbări serioase ale circulaţiei în transportul public. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte orarul feroviar din R. Austria, accesând:  https://www.oebb.at/de/neuigkeiten/streikankuendigung 

şi  https://fahrplan.oebb.at/webapp/#!P|TP!histId|0!histKey|H785

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Austria: 0043 1 5032465, 0043 1 5052381, 0043 1 2309510 şi 0043 1 5051627 (tarif local Austria), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de permanenţă al Secţiei Consulare a Ambasadei României în Republica Austria: + 0043 69911726027.

Continue Reading

International

Poliţia ucraineană cercetează dispariţia a peste 6000 de copii

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Guvernul britanic ia în calcul să interzică studenţilor străini să urmeze cursuri universitare în Regatul Unit

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Şase milioane de ucraineni sunt în continuare fără curent electric din cauza bombardamentelor Rusiei

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Preşedintele rus Vladimir Putin se întâlneşte cu mame ale soldaţilor trimişi la luptă în Ucraina

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

%d blogeri au apreciat: