Connect with us

International

”Drogul violului” lovește la vârful politicii germane: Cinci femei au depus plângeri la poliție

Published

on

Cel puţin opt femei au devenit victimele unui atac cu aşa-numitele „picături k.o.”, cunoscute şi sub denumirea „drogul violului”. Femeile au participat, săptămâna trecută, la Berlin, la o serbare a Partidului Social-Democrat (SPD). Poliţia a început investigaţiile. Participantele nu au fost nici jefuite şi nici agresate sexual. Deocamdată, motivele făptaşului sau făptaşilor rămân învăluite în mister.  

 „Suntem cu toții îngroziţi de această întâmplare incredibilă și vom face tot ce ne stă în putere pentru a lămuri lucrurile. Recomand tuturor celor afectați să înainteze autorităţilor o plângere. Și, bineînțeles, întreaga conducere a grupului parlamentar poate fi contactată, în permanenţă, de către cei afectați” – a scris, pe contul său de Twitter, Katja Mast, coordonatoarea administrativă a grupului parlamentar social-democrat din Bundestag-ul german. Postarea social-democratei a fost o primă reacţie a conducerii celui mai important partid al coaliţiei guvernamentale, după ce presa a relatat că mai multe femei au devenit victimele unui atac cu droguri, la o serbare de vară a SPD-ului, pe 7 iulie. La serbarea tradiţională a partidului au participat circa 1.000 de persoane, între care s-a aflat şi cancelarul federal, Olaf Scholz. Din cauza pandemiei, nu au fost invitaţi nici jurnalişti, nici politicieni din alte partide şi nici reprezentanţi ai sectorului economic.

Hebdomadarul „Die Zeit” vorbeşte despre nouă victime, iar cotidianul „Die Welt”, mai prudent, afirmă că ar fi vorba despre cinci femei agresate.

Poliţia berlineză a anunţat că, până sâmbătă, au fost înregistrate cinci plângeri din partea unor femei. Între acestea se află şi o tânără de 21 de ani. Ea s-a plâns de faptul că, după petrecere, s-a simţit rău şi că nu-şi mai amintea nimic din seara evenimentului. Femeia a precizat că nu a consumat alcool. După ce i s-au făcut teste toxicologice, la spital, ea a anunţat poliția. Rezultatele testelor nu au fost făcute publice.

Aşa numitele „picături k.o.” provoacă, de obicei, greaţă, ameţeli şi pierderea temporară a memoriei. Este vorba despre un amestec de diferite substanţe psihotrope, substanţă folosită, de obicei, de infractori, cu scopul de a jefui sau de a agresa sexual o persoană.

Deoarece nici una dintre victimele berlineze nu a fost agresată, violată sau jefuită, nu se ştie ce anume au urmărit făptaşii.