Connect with us

National

Drumul expres Craiova – Piteşti

Au fost desemnaţi câştigătorii

Published

on

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat luni, la Craiova, că antreprenorii care au fost desemnaţi câştigători pentru contractele de proiectare şi execuţie pentru tronsoanele I şi II din drumul expres Craiova – Piteşti prezintă garanţii în privinţa realizării la timp a lucrărilor.

Ministrul a menţionat că este un termen de 10 zile în care pot fi depuse contestaţii și că şantierele pentru construcţia celor două tronsoane ale drumului expres Craiova – Piteşti ar putea fi deschise în primăvara anului viitor.

Lucian Şova a mai spus că este posibil să fie pus în funcţiune până la sfârşitul anului un sistem de management al traficului în oraşul Balş, având în vedere că a fost finalizată procedura de achiziţie a sistemului de semaforizare.

„Tronsonul 1 are o lungime de 17,7 km (km 0+000 – km 17+700 şi are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita judeţului Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale următoarelor localităţi: Craiova, Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti.

Tronsonul 2 cu o lungime de 39,85 km (km 17+700 – km 57+550) si are ca punct de început limita dintre judeţele Dolj şi Olt, iar ca punct final, după Municipiul Slatina, la intersecţia cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale următoarelor localităţi: Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare. 

Menţionăm că Tronsonul 2 este împărţit în 2 loturi, după cum urmează: Lotul 1 cu o lungime de 18,5 (km 17+700 – Km 36+200) şi Lotul 2 în lungime de 21,35 (km 36+200- Km 57+550). 

Prin execuţia lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localităţii Balş, iar prin cea a lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localităţii Slatina, prin redirecţionarea traficului în afara localităţilor.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestor contracte este de 36 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare şi 24 luni pentru execuţia lucrărilor. Precizăm că cei 3 câştigători au ofertat o perioadă de garanţie a lucrărilor de 7 ani.

Procesul de semnare a celor 3 contracte va putea fi iniţiat numai după expirarea perioadei de depunere a contestaţiilor de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii. În situaţia în care vor fi înregistrate contestaţii împotriva rezultatului procedurii, CNAIR SA va aştepta soluţionarea acestora în vederea iniţierii procesului de semnare a contractelor.

În prezent, procedurile de achiziţie publică pentru serviciile de proiectare şi execuţie a loturilor 3 şi 4 ale drumului expres Craiova – Piteşti sunt în litigii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.” (comunicat CNAIR).

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON