Connect with us

Regional

Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu

Published

on

empty highway overlooking mountain under dark skies


Până la jumătatea lunii noiembrie va fi semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic necesare construirii Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu.

Este anunțul făcut de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii rutiere într-un răspuns adresat parlamentarului de Gorj, Dan Vîlceanu.

În momentul de față sunt întrunite toate condițiile pentru semnarea contractului, iar firma selectată de Comisia de Licitație a CNI va putea să înceapă să lucreze la Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic.

Cele două documentații vor fi realizate cu fonduri europene și trebuie să fie finalizate în 12 luni, respectiv până în luna noiembrie a anului viitor. Bugetul alocat este de aproape 6 milioane de euro.

Ulterior, se va putea trece la organizarea licitației în vederea stabilirii unui constructor.Drumul expres ar urma să fie construit cu bani europeni și se va lega atât la drumul expres Craiova – Pitești, cât și la centura Târgu Jiu.

Compania care va realiza Studiul de fezabilitate va trebui să prezinte trei variante de traseu din care va fi selectată cea mai bună, din punctul de vedere al realizări și al costurilor.

%d blogeri au apreciat: