Connect with us

International

Ducele de Edinburgh, ceremonie funerară în pandemie

Published

on

Prințul Philip, Ducele de Edinburgh și soțul reginei Elisabeta a II-a, este înmormântat astăzi, 17 aprilie, la Capela St. George din castelul Windsor, într-o ceremonie restrânsă, la care vor lua parte doar 30 de persoane, iar cetăţenii din Windsor au venit să îi aducă un ultim omagiu.

Prințul Philip, ducele de Edinburgh și soțul reginei Elisabeta a II-a, care a murit la vârsta de 99 de ani, își va dormi somnul de veci, după o slujbă funerară, la Capela Sf. Gheorghe din castelul Windsor. Ceremonia începe la ora 17.00, ora României, și va fi una neobișnuită, din cauza pandemiei de coronavirus, dar și a rupturii prințului Harry de familia regală.

Regulile pandemice din Marea Britanie obligă Casa Regală Britanică să reducă numărul participanților, la slujba de înmormântare, la 30 de persoane. Regina și membrii selectați ai familiei vor purta măști și vor fi așezați la șase metri distanță unii de alții. Printre cei care participă la slujba de înmormântare se numără cei patru copii și unii dintre nepoții săi, inclusiv William și Harry, care vor merge în spatele sicriului, în timp ce este condus la capelă.

Din cauza restricțiilor Covid, premierul britanic Boris Johnson nu va participa.

Prințul Philip este depus într-un sicriu din lemn de stejar, căptușit cu plumb, făcut special pentru el, acum mai bine de 30 de ani.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: