Connect with us

National

EcoFest 2021

Published

on

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociaţia Inițiativa Ecologistă Europeană, cu sprijinul Ministerului Culturii și Ministerului Educației și în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Local Municipal Craiova, organizează cea de-a XI-a ediție a evenimentului  „Festivalul Internațional al Filmului Ecologist EcoFest România–Pentru Sănătatea Pământului”.

Festivalul se va desfășura în perioada 7-13 iunie, la Craiova, în format hibrid, cu transmisii online și cu participare fizică, limitată, a publicului. 

Programul Festivalul este împărțit în două secțiuni de proiecții de filme cu tematică ecologistă – „Competiţie” şi „Panorama”. În cadrul primei secțiuni, vor intra în competiție filme de lung și scurtmetraj din peste zece țări, iar jurizarea va fi asigurată de un juriu internațional format din specialiști în cinematografie și de un juriu format din 50 de elevi de la școlile din Craiova care va decerna marele premiu al publicului. 

Cea de-a doua secțiune, „Panorama”,  oferă hors-concours filme reprezentative cu tematică ecologistă, premiate la festivalurile internaționale de gen.

Festivalul Internațional al Filmului Ecologist EcoFest România–Pentru Sănătatea Pământului va duce mai departe povestea unuia dintre cele mai ample programe de educație ecologistă non-convențională din România – „Zona Liberă de Indiferență”. Elevii din școlile și liceele craiovene se vor întrece în proiecte ecologiste care vor fi prezentate pe întreaga perioadă a desfășurării festivalului.

Pe lângă proiecții de film, vor fi organizate workshop-uri educative și de creație, concerte folk și folk rock, precum și vizionarea unei piese de teatru susținută de Teatrul Excelsior din București.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: