Connect with us

Regional

Ediția 2023 a școlii de vară ROSE ,,Învață pentru siguranța viitorului tău”, la Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova

Published

on

Facultatea de Litere a Universității din Craiova organizează, în perioada 30 iulie – 13 august 2023, școala de vară ,,Învață pentru siguranța viitorului tău”, în cadrul proiectului ROSE AG 305.

52 de elevi de la trei licee din Oltenia (Băileşti, Caracal şi Corabia) vor participa la un program tip punte ce conține o serie de activități menite să-i determine pe tineri să se înscrie, în viitor, la specializările Facultății de Litere craiovene. Totul se derulează în cadrul programului ROSE – Proiectul privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project), finanţat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. 

Timp de două săptămâni, elevii vor participa la cursuri de vară care le vor permite acumularea unui capital academic și care îi vor deprinde cu strategii noi de învățare. De asemenea, grupul țintă va beneficia de cursuri de consiliere profesională și orientare în carieră, care îi vor ajuta să-și descopere aptitudinile. În plus, liceenii vor fi îndrumați spre alegerea unei facultăți/domeniu de studiu, în acord cu interesul și calitățile lor. Pentru a alege specializările la care ar putea să se înscrie, elevii vor participa și la ateliere de lucru în domenii specifice (cu scopul dezvoltării personale și al autocunoașterii). Programul școlii de vară conține și  activități recreative.

Personalul selectat în echipa de implementare a proiectului este format din cadre didactice şi formatori ai Universităţii din Craiova, precum şi profesori de la liceele de unde a fost selectat grupul ţintă.

Prin implementarea acestui proiect, elevii vor fi mai motivaţi şi mai pregătiţi mental pentru etapele de acumulare şi studiu care vor urma, atunci când vor deveni studenţi, şi care constituie primul pas în construirea unei cariere sustenabile.

Acesta este al treilea an în care este organizată școala de vară ,,Învață pentru siguranța viitorului tău” la Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova.

ROSE este un program care îşi propune să contribuie la reducerea abandonului în învăţământul secundar şi terţiar şi la creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.