Connect with us

Evenimente

Efectele furtunilor (audio)

Ploi torenţiale şi furtuni, şi astăzi, în mare parte din ţară

Published

on

Ploi torenţiale şi furtuni, şi astăzi, în mare parte din ţară – mai mult de jumătate din teritoriu rămâne sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate. Meteorlogul Mihai Timu spune, pentru Radio România Actualităţi, care sunt zonele vizate de avertizarea de vreme rea:

Vântul puternic şi poile abundente au afectat aseară mai multe judeţe ale ţării. La Piteşti şi în câteva localităţi limitrofe au fost înregistrate pagube însemnate – mai mulţi copaci s-au rupt şi au blocat accesul pe unele străzi. Pompierii au intervenit pentru scoaterea apei din beciurile inundate din mai multe localităţi, iar apartamentele de la demisolul unui imobil din cartierul Trivale au fost inundate. Ploile torenţiale pot provoca şi revărsarea unor râuri – dealtfel hidrologii au emis avertizări cod portocaliu şi galben pentru cursurile de apă din vestul, sudul şi sud-estul ţării. Printre judeţele cele mai afectate de vreme este şi Caraş Severin – transmite corespondentul RRA Mario Balint:

Mai multe cartiere din municipiul Râmnicu Vâlcea au rămas, aseară, fără curent electric, din cauza furtunii puternice. Două pasaje au fost inundate, acoperişul unei staţii peco a căzut pe mai multe autoturisme şi 6 copaci au fost doborâţi de vânt. Potrivit corespondentei noastre, Ana Maria Cârstea, o conductă de gaze a fost avariată, alimentarea a fost oprită, iar la faţa locului au intervenit echipe de la ISU şi Poliţia Râmnicu Vâlcea. Pentru judeţul Gorj meteorologii au emis aseară o avertizare cod portocaliu de furtuni – despre urmările acesteia ne vorbeşte corespondentul RRA Răzvan Stoichiţoiu:

Peste 3.300 de pompieri au fost mobilizaţi în judeţele aflate sub avertizări meteo şi hidro – a anunţat Ministerul de Interne.

%d blogeri au apreciat: