Connect with us

International

Efectivele de porcine și bovine din UE au înregistrat o scădere

Published

on

Photo by Jed Owen on Unsplash

În mai și iunie 2022, efectivele de bovine din blocul comunitar scăzuseră cu 2 %, iar cele de porcine cu 5 % față de aceeași perioadă din 2021, pe baza rezultatelor disponibile din statele membre cu cel puțin 1,5 milioane de bovine și/sau 3 milioane de porcine.

În mai și iunie 2022, în Polonia a fost raportată o scădere majoră a efectivului de porci (o scădere de 1,4 milioane de capete, echivalentul a -13%). Principalul tip de porci pierduți au fost scroafele, acoperite pentru prima dată. Acest lucru indică o reducere a numărului de animale de reproducție pentru anii următori.

Scăderea a făcut parte dintr-o tendință generală; toate statele membre cu mai mult de trei milioane de porci au raportat scăderi. Scăderile înregistrate în Polonia, Germania (-10%; -2,4 milioane) și Danemarca (-8%; -1 milion) au fost cele mai accentuate.

Categoria de bovine cea mai afectată a fost cea a bovinelor tinere (sub 1 an) destinate sacrificării (-7%) și cea a bovinelor de reproducție, a junincilor și a vacilor care nu sunt de lapte (toate -3%).

Sursă text: ec.europa.eu/eurostat